Bosbeheer en -exploitatie

Groep Mouton is gespecialiseerd in bosbeheer te Lochristi en -exploitatie: wij onderhouden particuliere en openbare bossen. Vele van deze bossen zijn in beheer van de overheid (Agentschap Natuur en Bos, ANB), bosgroepen, natuurorganisaties en particuliere eigenaren.

 

Natuur-, hout- en recreatiewaarde

Bomen groeien vanzelf... Maar om een bos te krijgen dat natuur-, hout- en recreatiewaarde heeft, moet er heel wat werk worden verzet. Daarom is het van belang goed na te denken over de planning van bosbeheer, ook voor wat betreft keuzes en effecten op de langere termijn. Er zijn veel redenen waarom bomen gerooid moeten worden:

  • Ze zijn op het einde van hun groeiproces;
  • Bij ziekte of veiligheidsproblemen;
  • Wanneer in bossen vooral de inheemse boomsoorten voorrang krijgen;
  • Voor bouw-,  infrastructuur- en wegenwerken (kappen van wegbermen etc.).

Voor elke boom die gerooid wordt, wordt een kapvergunning (ANB) afgeleverd. Ook dient er opnieuw aangeplant te worden via het Boscompensatiefonds.

Voor al uw bosbeheer- en rooiwerken

Groep Mouton is VCA* gecertificeerd. Onze mensen zijn tevens in het bezit van een erkende bosexploitatiepas. Groep Mouton beschikt over tak- en knipscharen, harvesters en velkoppen op banden- of rupskranen. Als het echt specifiek wordt hebben we steeds een handploeg ter beschikking om manuele boomvellingen te verzorgen.

Met al deze troeven zit u bij Groep Mouton goed voor alle bosbeheer- en rooiwerken in België, Nederland en Frankrijk. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op! Onze houtspecialisten staan u graag te woord.

Back to Top