Brandhout

Wil jij brandhout kopen? Het hout dat je hier vindt is kwalitatief en duurzaam: takken en stammen waar we geen planken uit kunnen maken, verwerken we tot energiebron voor gezinnen en bedrijven. Omdat het hout afkomstig is van lokale bossen, tuinen en bermen, heeft het een kleine milieu-impact. Daarom geven we ons eigen, Belgische brandhout een groen label: ‘Exploitatie van eigen bodem’. Het is traceerbaar, natuurlijk gedroogd en wordt los, in bulk of op palletten verkocht. Tussen ons brandhoutassortiment vind je ook Europees hout, dat het label ‘Import’ draagt.

Groep Mouton: de specialist in duurzaam hout

Groep Mouton uit Lochristi staat voor duurzaam natuurbeheer. De bomen die we rooien uit Belgische bossen of bermen herbestemmen we bij jou: we verwerken ze tot planken, snippers, pellets … of geven ze een nieuwe thuis in jouw tuin. Onze houtproducten worden verdeeld via de klein- en groothandel en online in onze webshop.

Hoezo ‘duurzaam’? Als houtspecialist denken we vooruit. We kappen en snoeien om de natuur te beschermen, om wegen veilig te houden en hun bermen vrij. Voor elke boom die we neerhalen, planten we er een nieuwe aan.