Kappingen, dunningen en snoeiwerken

Om een bos te krijgen dat natuur-, hout- en recreatiewaarde heeft moet heel wat werk worden verzet. Daarom is het van belang goed na te denken over de planning en effecten van allerlei bosbeheerkeuzes, ook op de langere termijn.

Als particulier, bedrijf of overheidsinstantie kunt u steeds bij groep Mouton terecht voor advies en uitvoering van commerciële en ecologische kappingen, dunningen of snoeiwerken. Er staat steeds een team klaar voor de meest specifieke boomwerken: dat is de taak van Groep Mouton.

Groep Mouton is VCA* gecertificeerd. Bovendien zijn onze mensen tevens in het bezit van een erkende bosexploitatiepas. Met al deze troeven bent u bij ons aan het juiste adres voor alle bos- en rooiwerken in België, Nederland en Frankrijk.

Houthandel

Hout is in veel mogelijke vormen een belangrijke energiebron. Groep Mouton in Lochristi geeft het gerooide hout een gepaste bestemming, zowel voor groot- en kleinhandel, als voor particulieren.

Wij produceren en verkopen bijvoorbeeld brandhout, houtpellets, houtsnippers en houtbriketten. Zo zorgen we ervoor dat alle energie die uit hout kan gehaald worden er ook effectief uitgehaald wordt, in een solide, betrouwbare en afgewerkte vorm.

Diensten

Kleintuinmateriaal1.jpg

Klein tuinmateriaal

Klein materiaal nodig? Bij Groep Mouton bezitten we allerlei soorten klein materiaal voor het ondersteunen van onze bosactiviteiten. Dit altijd in combinatie met een gecertificeerde professional.

Meer info

Harvester.jpg

Vellen van bomen en struiken

Bij Groep Mouton bieden we verschillende technische oplossingen voor bosbouw en de verwerking van houtproducten. Om bomen te vellen en struiken te verwijderen gebruiken we bosbouwkranen en transportvoertuigen die voldoen aan de nieuwe Euro 6-emissienorm en bediend worden door ervaren operatoren.

Meer info

Treespade.jpg

Bomen verplanten

Op vraag van de klant kunnen we met ons team ook bomen verplanten – zowel jonge bomen als volwassen exemplaren. Onze boomverplanter kan bomen verplaatsen met een kluitomtrek tot 2 meter.

Meer info

Kniktelescoop.jpg

Snoeien van bomen met een hoogwerker

Voor het snoeien van bomen op verschillende hoogtes hebben we twee soorten hoogwerkers: een schaarlift van 7 m en een kniktelescoop van 28 m. Toch kan er nog hoger dan 28m geklommen worden indien nodig.

Meer info

Onkruidbestrijding1.png

Ongediertebestrijding

Groep Mouton biedt verschillende duurzame oplossingen en een behandeling op maat voor professionele ongediertebestrijding. Het beschikt hier dan ook over een Fyto-licentie.

Meer info

Klepelmaaier2.jpg

Maaiwerkzaamheden

Maaiwerkzaamheden zijn voor ons een hoofdactiviteit: onderhoudswerken uitvoeren in een jonge aanplant, brandgangen maken, braakliggende terreinen maaien …

Meer info

Japanseduizendknoopbestrijden.jpg

Japanse duizendknoop bestrijden

De Japanse duizendknoop is een Aziatische vaste plant met een enorme groeikracht die lastig uit te roeien is. Om deze duizendknoop professioneel te bestrijden, maken we bij Groep Mouton gebruik van een volledig beheersplan en grondbewerking. We zeven de Japanse duizendknoop uit en voeren deze af naar een professionele verwerker.

Meer info

Rooienvanhoutigeplanten2.png

Rooien van houtige planten

Het rooien en ruimen van houtige planten – bomen, struiken en lianen – doen we met de Biobaler. Deze unieke balenpers werkt volgens het principe van een klepelmachine: de machine verkleint alle houtig restmateriaal en perst het samen tot een baal. Op die manier kunnen we de houtige massa optimaal van het perceel verwijderen en wordt het niet ter plaatse toegevoegd aan de bodem.

Meer info

Machinaalhagensnoeien2.jpg

Machinaal hagen snoeien

Hagen snoeien met een handheggenschaar of snoeischaar is een arbeidsintensieve klus. Daarom komt het team van Groep Mouton machinaal je hagen snoeien. Dat doen we met een hagenscheerder aan de tractor met onmiddellijke opvang.

Meer info

Graszaaien1.jpg

Gras zaaien

Groep Mouton voorziet het zaaien van gras voor allerhande toepassingen en heeft vele soorten graszaad ter beschikking. Zowel voor het zaaien van bloemenweides, paardenvelden, speelvelden, gazon, … kan een volledig automatisch systeem ingezet worden.

Meer info

Diepfrezen-Steenfrezen2.jpg

Diepfrezen / Steenfrezen

Eerst vermalen we alle houtslag bovengronds met bosfrezen, om daarna ondergronds op een diepte van maximum 35 cm ook alle boomwortels te vermalen met diepfrezen. Op die manier worden alle houtresten in de grond vermalen en meteen begraven door een laag fijne grond.

Meer info

Bosfreesgemonteerdopbosbouwkraan.jpg

Bosfrezen

Na het vellen van de bomen en het frezen van de boomstronken, kunnen we met bosfrezen alle uitgetrokken stronken en achtergebleven takken, fruitbomen, kreupelhout, en bomen tot een diameter van 40 cm bovengronds verpulveren. Ook voor het algemeen onderhoud van bossen en parken zijn bosfrezen heel geschikt.

Meer info

Boomwortelsverwijderen1.jpg

Boomwortels verwijderen

Wanneer de bovengrondse delen van de bomen verwijderd zijn, blijven de boomstronken steeds achter in de grond. Deze boomwortels kunnen we machinaal verwijderen (frezen) met verschillende stronkenfrezen. Ofwel worden deze uit de grond getrokken en afgevoerd als groenafval.

Meer info

Verwerkinggroenafval2.jpg

Verwerking groenafval

Groep Mouton is een erkende partner voor de verwerking van groenafval. Groenafval storten? Dat kan bij ons op de site in Lochristi of op verplaatsing. Samen met jou, onze klant, zoeken we naar een gepaste oplossing.

Meer info

Houtversnipperen3.jpg

Hout versnipperen

De geruimde bomen en struiken hebben onvoldoende economische waarde voor hergebruik. Om ze toch een nieuwe en bruikbare bestemming te geven, verwerken wij het hout ter plaatse en versnipperen we het tot een houtige biomassa.

Meer info

Boomstammenafvoeren1.jpg

Boomstammen afvoeren

Om boomstammen correct te kunnen afvoeren beschikt onze vrachtwagen over een vaste kraan om zichzelf te beladen. Zowel lange als korte stammen kunnen vervoerd worden.

Meer info

UitrijderJD.jpg

Uitrijden van boomstammen

Voor we starten met het uitrijden van de boomstammen gaan we na of de werfpiste voldoende draagkrachtig is voor het transport van de uitrijder. De uitrijder, ofwel forwarder, is veel lichter dan een gewone vrachtwagen en oefent minder druk uit op de bodem. Hierdoor richt hij ook minder schade aan.

Meer info

Transport.png

Transport

Bij Groep Mouton beschikken we over verschillende vrachtwagens om allerlei soorten materiaal en machines professioneel te vervoeren. Het gaat hier om opleggers, containerchassis, vrachtwagen met laadkraan en diverse diepladers (semi- en diepbed) om ons machinepark vlug bij het werk te krijgen.

Meer info